Voeding

De mens is, wat voeding betreft, ontworpen voor schaarste en niet voor de overvloed die de Westerse maatschappij nu kent. Overvloedig veel eten veroorzaakt meer radicaalschade dan ons lichaam aan kan. We eten te veel en bewegen te weinig. Een verkeerde voorlichting op het gebied van voeding, milieuverontreiniging en een voeding die door de industriele landbouw van de laatste 50 jaar steeds minder bouwstoffen bevat zijn andere reden die onze aktieve levensduur beperken.

Alle artikelen en behandelingsprotocollen zijn volgens het zelfzorg principe geschreven. Bij zelfzorg is niet de arts of specialist maar de patiënt verantwoordelijk voor het correct uitvoeren van de behandeling. Toch adviseer ik patiënten om bij gezondheidsklachten eerst een arts te raadplegen. Een juiste diagnose is ook bij een zelfzorgtraject van onschatbare waarde. Als u reeds onder behandeling bent van een arts overleg dan met uw arts voordat u voedingssupplementen gaat gebruiken.

Copyright © 2007 - pilliewillie.nl

Calorierestrictie

Wetenschappers zijn het er over eens dat een calorierestrictie de maximale levensduur van de mens kan verlengen. Dierproeven maar ook experimenten waaraan mensen mee hebben gedaan tonen dit aan.

Bij een calorierestrictie (CR) beperken we de hoeveelheid calorieën (energie) in de voeding met 20 - 30% zonder de voedingswaarde te verminderen.

Onvolwaardige voeding

De Nederlandse overheid stelt dat een gevarieerde voeding voldoende vitamines en mineralen bevat en heeft dat zelfs in wetsregels vastgelegd. Grootschalig wetenschappelijk onderzoek toont echter het tegendeel aan. Onze voeding bevat volgens dit onderzoek te weinig selenium, chroom, vitamine A, magnesium, B6 en zink. En voor bepaalde bevolkingsgroepen ook te weinig foliumzuur en ijzer.

Deze tekorten hebben ernstige gevolgen voor onze gezondheid en vergroten de kans op ouderdomsziekten aanmerkelijk. Gelukkig kunnen deze tekorten met behulp van supplementen op een eenvoudige manier worden aangevuld.

Verkeerde voorlichting over voeding

Linolzuur (zonnebloemolie) is een omega-6 vetzuur en wordt door een verkeerde voorlichting van de laatste 40 jaar heel veel in de voeding gebruikt en is daarom mede verantwoordelijk geweest voor de schadelijke verschuiving van omge-3 naar omega-6 vetzuren. Omega-3 vetzuren worden door deze verkeerde voedingskeuzes zodanig door omega-6 overheerst dat het weinige omega-3 die we nog binnen krijgen niet eens in staat is om zijn werk goed te doen. Ernstige gezondheid problemen zoals hart en vaatziekten, hoge bloeddruk, borstkanker, dikkedarmkanker, prostaatkanker astma, artritis, de ziekte van Crohn, depressie, schizofrenie, agressie, bipolaire depressie en ADHD zijn hiervan het gevolg geweest.

Een herbezinning op het gebied van het gebruik van vetten is noodzakelijk voor een gezond en lang leven. Verbeteringen moeten voornamelijk worden gevonden in een verandering in de keuze van voedingstoffen, supplementen kunnen deze keuzes positief ondersteunen.

Referenties

Hier vindt u alle wetenschappelijke artikelen die voor deze serie zijn gebruikt.
  1. Metabolic reprogramming in dietary restriction

  2. Caloric restriction and aging

  3. Caloric restriction and immunosenescence: a current perspective

  4. Calorie restriction - From Wikipedia, the free encyclopedia

  5. Are there functional consequences of a reduction in selenium intake in UK subjects?

  6. Dietary chromium intake. Freely chosen diets, institutional diet, and individual foods

  7. Vitamin A intake and status

  8. Environmental magnesium deficiency as a cardiovascular risk factor

  9. Dietary intake among adults with special reference to vitamin B6

  10. Use of national food balance data to estimate the adequacy of zinc in national food supplies: methodology and regional estimates

  11. Folate intake and status among adults in the Netherlands

  12. Iron intake and iron status among adults in the Netherlands

  13. Involvement of CYP 2C9 in Mediating the Proinflammatory Effects of Linoleic Acid in Vascular Endothelial Cells

  14. High-Energy Diets, Fatty Acids and Endothelial Cell Function: Implications for Atherosclerosis

  15. Interplay Between Different Polyunsaturated Fatty Acids and Risk of Coronary Heart Disease in Men

  16. Effects of n-3 Polyunsaturated Fatty Acids on Glucose Homeostasis and Blood Pressure in Essential Hypertension

  17. Dietary modulation of omega-3/omega-6 polyunsaturated fatty acid ratios in patients with breast cancer

  18. Dietary fat and colon cancer: modulating effect of types and amount of dietary fat on ras-p21 function during promotion and progression stages of colon cancer

  19. Comparison of fatty acid profiles in the serum of patients with prostate cancer and benign prostatic hyperplasia

  20. Diet and asthma: has the role of dietary lipids been overlooked in the management of asthma?

  21. Fish-oil fatty acid supplementation in active rheumatoid arthritis. A double-blinded, controlled, crossover study

  22. Omega-3 fatty acids in inflammation and autoimmune diseases

  23. Depletion of omega-3 fatty acid levels in red blood cell membranes of depressive patients

  24. Eicosapentaenoic acid treatment in schizophrenia associated with symptom remission, normalisation of blood fatty acids, reduced neuronal membrane phospholipid turnover and structural brain changes

  25. Increasing homicide rates and linoleic acid consumption among five Western countries, 1961-2000

  26. Omega 3 fatty acids in bipolar disorder: a preliminary double-blind, placebo-controlled trial

  27. Attention deficit/hyperactivity disorder (ADHD) in children: rationale for its integrative management

SITE MAP
Maagdarmstoornissen: Candida infectie - Prikkelbaredarmsyndroom - Crohn - Colitus Ulcerosa - CVS/ME: Chronische vermoeidheid Syndroom - Diabetische complicaties: Bloeduiker stabilisatie - Neuropathie - Retinopathie - Nefropathie - Hart- en vaatziekten: Cardiomyopathie en Hartfalen - Hoge bloeddruk - Cholesterol verlaging - Aderverkalking (atherosclerose) - Spataderen - Levensverlenging: 100 jaren jong - DHEA - Melatonine - 65+ - Kanker: - Ondersteuningstherapie bij kanker - Bot en gewrichtsaandoeningen: - Artrose - Artritis - Osteoporose - Fibromyalgie: - Fibromyalgie - Urinewegaandoeningen: - Prostaatklachten - Blaasontsteking - Vrouwenklachten: Menopauze - Premenstrueelsyndroom - Overgewicht: - Overgewicht - SLIM - Oogaandoeningen: Staar - Slecht zien Andere artikelen: - HPU - Astma - Multiple Sclerose - Psoriasis - Depressie
Uw keuze: pilliewillie.nl > 100 jaren jong > preventie > voeding

Ondersteun mijn werk en plaats een link naar levensverlenging.pilliewillie.nl

Copyright © 19 June 2008

Site Map Contact

  • Home
  • Resultaten
  • Forum
  • Online therapeut
  • Gratis informatie
  • Zoeken
  • Contact
  • Calorierestrictie
  • Aanvulling voedings tekorten
  • Voeding met een lage GI en veel vezels
  • Gezonde vetten
  • Wetenschappelijk onderzoek