Calorierestrictie
Wetenschappers zijn het er over eens dat een calorierestrictie de maximale levensduur van de mens kan verlengen. Dierproeven maar ook experimenten waaraan mensen mee hebben gedaan tonen dit aan.Bij een calorierestrictie (CR) beperken we de hoeveelheid calorieën (energie) in de voeding met 20 - 30% zonder de voedingswaarde te verminderen.
Onvolwaardige voeding
De Nederlandse overheid stelt dat een gevarieerde voeding voldoende vitamines en mineralen bevat en heeft dat zelfs in wetsregels vastgelegd. Grootschalig wetenschappelijk onderzoek toont echter het tegendeel aan. Onze voeding bevat volgens dit onderzoek te weinig selenium, chroom, vitamine A, magnesium, B6 en zink. En voor bepaalde bevolkingsgroepen ook te weinig foliumzuur en ijzer.Deze tekorten hebben ernstige gevolgen voor onze gezondheid en vergroten de kans op ouderdomsziekten aanmerkelijk. Gelukkig kunnen deze tekorten met behulp van supplementen op een eenvoudige manier worden aangevuld.
Verkeerde voorlichting over voeding
Linolzuur (zonnebloemolie) is een omega-6 vetzuur en wordt door een verkeerde voorlichting van de laatste 40 jaar heel veel in de voeding gebruikt en is daarom mede verantwoordelijk geweest voor de schadelijke verschuiving van omge-3 naar omega-6 vetzuren. Omega-3 vetzuren worden door deze verkeerde voedingskeuzes zodanig door omega-6 overheerst dat het weinige omega-3 die we nog binnen krijgen niet eens in staat is om zijn werk goed te doen. Ernstige gezondheid problemen zoals hart en vaatziekten, hoge bloeddruk, borstkanker, dikkedarmkanker, prostaatkanker astma, artritis, de ziekte van Crohn, depressie, schizofrenie, agressie, bipolaire depressie en ADHD zijn hiervan het gevolg geweest.Een herbezinning op het gebied van het gebruik van vetten is noodzakelijk voor een gezond en lang leven. Verbeteringen moeten voornamelijk worden gevonden in een verandering in de keuze van voedingstoffen, supplementen kunnen deze keuzes positief ondersteunen.
Referenties
Hier vindt u alle wetenschappelijke artikelen die voor deze serie zijn gebruikt.- Metabolic reprogramming in dietary restriction
- Caloric restriction and aging
- Caloric restriction and immunosenescence: a current perspective
- Calorie restriction - From Wikipedia, the free encyclopedia
- Are there functional consequences of a reduction in selenium intake in UK subjects?
- Dietary chromium intake. Freely chosen diets, institutional diet, and individual foods
- Vitamin A intake and status
- Environmental magnesium deficiency as a cardiovascular risk factor
- Dietary intake among adults with special reference to vitamin B6
- Use of national food balance data to estimate the adequacy of zinc in national food supplies: methodology and regional estimates
- Folate intake and status among adults in the Netherlands
- Iron intake and iron status among adults in the Netherlands
- Involvement of CYP 2C9 in Mediating the Proinflammatory Effects of Linoleic Acid in Vascular Endothelial Cells
- High-Energy Diets, Fatty Acids and Endothelial Cell Function: Implications for Atherosclerosis
- Interplay Between Different Polyunsaturated Fatty Acids and Risk of Coronary Heart Disease in Men
- Effects of n-3 Polyunsaturated Fatty Acids on Glucose Homeostasis and Blood Pressure in Essential Hypertension
- Dietary modulation of omega-3/omega-6 polyunsaturated fatty acid ratios in patients with breast cancer
- Dietary fat and colon cancer: modulating effect of types and amount of dietary fat on ras-p21 function during promotion and progression stages of colon cancer
- Comparison of fatty acid profiles in the serum of patients with prostate cancer and benign prostatic hyperplasia
- Diet and asthma: has the role of dietary lipids been overlooked in the management of asthma?
- Fish-oil fatty acid supplementation in active rheumatoid arthritis. A double-blinded, controlled, crossover study
- Omega-3 fatty acids in inflammation and autoimmune diseases
- Depletion of omega-3 fatty acid levels in red blood cell membranes of depressive patients
- Eicosapentaenoic acid treatment in schizophrenia associated with symptom remission, normalisation of blood fatty acids, reduced neuronal membrane phospholipid turnover and structural brain changes
- Increasing homicide rates and linoleic acid consumption among five Western countries, 1961-2000
- Omega 3 fatty acids in bipolar disorder: a preliminary double-blind, placebo-controlled trial
- Attention deficit/hyperactivity disorder (ADHD) in children: rationale for its integrative management
Maagdarmstoornissen: Candida infectie - Prikkelbaredarmsyndroom - Crohn - Colitus Ulcerosa - CVS/ME: Chronische vermoeidheid Syndroom - Diabetische complicaties: Bloeduiker stabilisatie - Neuropathie - Retinopathie - Nefropathie - Hart- en vaatziekten: Cardiomyopathie en Hartfalen - Hoge bloeddruk - Cholesterol verlaging - Aderverkalking (atherosclerose) - Spataderen - Levensverlenging: 100 jaren jong - DHEA - Melatonine - 65+ - Kanker: - Ondersteuningstherapie bij kanker - Bot en gewrichtsaandoeningen: - Artrose - Artritis - Osteoporose - Fibromyalgie: - Fibromyalgie - Urinewegaandoeningen: - Prostaatklachten - Blaasontsteking - Vrouwenklachten: Menopauze - Premenstrueelsyndroom - Overgewicht: - Overgewicht - SLIM - Oogaandoeningen: Staar - Slecht zien Andere artikelen: - HPU - Astma - Multiple Sclerose - Psoriasis - Depressie